2016-04-13 1042 浏览
成日想lunch去APM间Made in HK食但次次都大排长龙,咁梗系唔洗谂都知无可能食倒。所以我特登约朋友仔星期二夜晚去,终于比我食倒你喇!餐厅非常宽敞,而且除了一般座位外更有高台,格外有气氛。我叫左个晚市套餐,盛惠$178,有头盘,有main course同有餐饮,于这种类型的餐厅叫做可接受啦!头盘有沙律同蕃茄汤选择,我就要左沙律。份量比我想像中大,啲菜好新鲜,完全无苦味。但酱汁略嫌过酸,不是太岩我口味,但几开胃嘅。主菜我点了肉眼扒拼大虾配薯菜,卖相不俗,各样𩠌菜都很丰富。肉眼扒虽然不是厚切,但胜在大块,而且牛味浓郁。不过我明明叫medium但比左七成熟我,口感对我而言太硬了。不过大虾倒是诚意之作,除了够大只外,肉质亦好新鲜,配上些许黑椒及酱汁,值得一试。另外仲加左个小食西班牙大蒜虾配多士,好惹味,因为啲虾好大只,沾上浓浓蒜蓉味的热油,非常值得一试呢!餐饮我点了热朱古力,无咩特别嘅正常朱古力味。总括而言,我觉得餐厅表现叫不过不失,环境唔错,可以一试。

餐厅非常宽敞,而且除了一般座位外更有高台,格外有气氛。

沙律
肉眼扒拼大虾配薯菜
西班牙大蒜虾配多士

餐饮我点了热朱古力,无咩特别嘅正常朱古力味。

总括而言,我觉得餐厅表现叫不过不失,环境唔错,可以一试。

2016-04-13
西班牙大蒜虾配多士