2019-08-14
唐记包点旺角东站,我望穿秋水,终于等到佢开幕。唐记包点食物水准一向不错,而且价钱大众化,新嘅旺角东站分店对于我来说,实在太方便。 今日我买咗点心同埋饮品做午餐。仔仔已急不及待,系街上面饮佢哋新出嘅海盐柠檬柚子蜜,生津解渴,爱不释手,又一健康之选。我试咗新的阿华田流心包,虽然返到屋企先食,面包仍松软绵密,阿华田流心馅够爆浆,要算是中式爆浆朱古力包,甜而不腻,很有新鲜感,仔仔话下次要再买。当然唔少得鹌鹑蛋烧卖、混酱肠粉同大大只嘅糯米鸡。 糯米鸡我每次都点,因为实在太多馅料,又饱肚,又抵食。佢哋嘅混酱肠粉都好滑,好适合做下午茶。 至于鹌鹑蛋烧卖 唔系度度都买到,肉质嫩滑,鹌鹑蛋有蛋香。另外,我买咗阿华田奶茶(新产品),甜而不腻,香浓幼滑,奶茶味稍稍重过阿华田味,奶茶类又一新选择,都几特别,很有新鲜感。我特登买多咗一支蜂蜜红枣生姜茶俾我补一补,也是新产品 ,因为自己懒煲。不错,很生姜,有红枣同埋生姜粒粒,唔太甜,养颜之选。