2024-04-23
终于有机会嚟到试试六哥推介嘅生啫肥牛~可能大家唔知六哥系边个,喺社交平台search 佢哋个page,话说我都系睇咗佢哋嘅广告慕名而来!好耐未食过鸡煲,星期五约到班老友一齐去试吓~地点都算方便,收工喺旺角东站行过去唔使10分钟。朋友醒目有WhatsApp留定位(一日前问都仲有位),嚟到嘅时候门口已经好多人。首先,呢度系麻甩佬鸡煲场,如果带埋女性朋友嚟要做好心理准备🧍🏻♂️🧍🏻♂️🧍🏻♂️🧍🏻♂️(女友人真实对白:咁多佬嘅🥲)🌟麻辣鸡煲好快上鸡煲,叫𠮶阵唔记得有冇得拣辣度,不过朋友都食得辣,所以冇理到,唔算好辣,味道还好,虽然无限加鸡,但系只系食咗一转,因为想快啲打边炉😂🌟刺身拼盘上咗鸡煲,之后催咗几次先上。本身都无太大期望,刺身出奇地新鲜,冇雪藏味,食完第二日都冇肚痛👍🏿🌟避风塘海鲜山睇广告片有濑尿虾,但呢度冇,反而有鸡块同鱼柳,虾蟹炒到好脆,肉唔多,味道一般。🌟芥末一口牛好似每台会送一碟,肉质唔错,虽然加咗芥辣,放落鸡煲酱到煮,味道就唔系好出,不过都几好食!🌟肥牛当然唔少得可以生啫嘅肥牛,唔算好肥,几有牛味,唔错!🌟海鲜蒸锅食食吓无端端放咗盘海鲜蒸锅上嚟,啱啱先放前料入去打边炉,搞到
好耐未食过鸡煲,星期五约到班老友一齐去试吓~
地点都算方便,收工喺旺角东站行过去唔使10分钟。
🌟麻辣鸡煲
🌟刺身拼盘
🌟避风塘海鲜山
🌟芥末一口牛
🌟肥牛
当然唔少得可以生啫嘅肥牛,唔算好肥,几有牛味,唔错!
🌟海鲜蒸锅
食食吓无端端放咗盘海鲜蒸锅上嚟,啱啱先放前料入去打边炉,搞到有啲措手不及。
所有海鲜用大量蒜蓉蒸煮,有小扇贝、鲍鱼同埋鱼柳,只有蒜蓉味🧄
🌟自助吧
整体环境以鸡煲放题店算系几干净,啲嘢食都算新鲜,蔬菜炸物小食都有大量选择,放题竟然有冰菜?
主打生啤任饮,但上饮品速度极慢,可能我哋一杯杯叫,如果系啤酒tower 就好啲,见隔篱枱换得好密。我哋叫咗3号餐(埋单每人308),预约有九折,但最咪买单佢冇比到折我,要再同佢讲先有。
最后真系见到六哥本人,个个都同佢打招呼😂
总结会再嚟,叫啤酒tower,人数建议四个,预咗系麻甩佬场(嘈吵属正常),WhatsApp book位,记得Double check张单,预咗啲嘢要催。