2023-05-26
八一蕃巴蜀烤鱼店 (太子)太子砵兰街436号地舖八一蕃巴蜀烤鱼店,在太子站附近,好方便👍有烤鱼、鸡煲同埋串烧,烤鱼有草鲩鱼、𫠐鱼同海鲈鱼选择。上次喺荃湾食咗佢哋嘅鸡煲,走嘅时候见到人哋烤鱼更加吸引,都一心想揾机会去试吓,今日去旺角等个friend 收工一齐食饭,就锁定来这边吃烤鱼。他们这里的烤鱼,全部是采用新鲜鱼现烤。点了啖啖肉嘅海鲈鱼,店员推介香辣味(即是豆豉,辣椒同花椒)🌶️辣度我们选了微辣🔥 ~烤鱼本身已包配菜(芫茜,大豆芽,葱,芹菜,寛粉皮等),两个人吃已经很丰富,所以我们简简单单只加一份娃娃菜。我等朋友的时候就试咗一串烧白鳝,都唔错,烧得好香。这里有几款啤酒供应,食少少辣的烤鱼加埋冰冻啤酒,实在太正。烤鱼啖啖肉,调味做得几好,配料又够多,总括来说食物好吃。两个人食饱饱,加埋啤酒每人$220 左右。
太子砵兰街436号地舖
我等朋友的时候就试咗一串烧白鳝,都唔错,烧得好香。
这里有几款啤酒供应,食少少辣的烤鱼加埋冰冻啤酒,实在太正。