2017-07-23
之前听人讲生记唔错,有日同朋友们行过,想 walk in 去食,点知话 full booking,今次终于约齐人,预早打电话去预约,可以试到啦! 盐焗鸡好滑,有鸡味,外皮好香脆,唔错,但美中不足系待应喺差唔多食完𠮶阵先上酱料,夹埋酱料食,味道系更上一层。蚬芥鲮鱼球鱼肉阵牙,食到陈皮味,无鱼腥味,夹埋蚬芥酱,好鲜好香。椒盐鲜鱿系薄粉𠮶种,我钟意,无咁油腻,同埋鱿鱼都够爽脆。小炒皇有蒜芯、虾干、腰果同榨菜,加埋辣椒炒,好香好惹味,送饭一流。梅菜扣肉系瘦𠮶种,所以啲肉食落就会干啲硬啲,唔够油香同松化,梅菜应该加咗好多糖去煮,所以食落都几甜。双菇扒时蔬啲冬菇同草菇都够爽口,好味,生焯得刚刚好,好爽脆,但可惜打献嘅油落得多咗啲,食得有啲腻。饭后送咗白糖糕,比较特别,出面酒楼一般都系送糖水或生果。白糖糕味道偏酸,质地都弹牙,但唔够软滑,不过送嘅无所谓啦! 呢餐饭果然无失望,可以加入去我个 encore list!
椒盐鲜鱿系薄粉𠮶种,我钟意,无咁油腻,同埋鱿鱼都够爽脆。
呢餐饭果然无失望,可以加入去我个 encore list!