准备去听演唱会,系黄埔附近揾饭食,一出黄埔地铁就见到间韩宫,比佢门口酱油蟹吸引🤩而且6点半就坐一半人,而且听到其他食客系韩国人😊老板娘应该韩国人,好热情好有礼😊酱油蟹做紧推广,社交平台订坐就可以$68食到酱油蟹😋真材实料,唔会因推广价就价,原只蟹,酱油腌蟹肉鲜甜美十足,蟹壳膏加上生蛋𤏪紫菜饭,好好食😋食完蟹我地想食烧肉,我地都系牛摩王,所以都唔洗考虑,一于叫BBQ牛肉烧😋 好有特色摆盘😍就有4款不同牛,调味牛肋骨,本来都怕会带甜,因韩国烧烤腌牛都会比较甜,但甘次食就完全唔觉甜,而且肉质好林,腌好好食😋牛五花,带点肥肉,但一啲都唔觉腻,配上泡菜或者腌制过大豆牙,另一种食法👍牛小排,烧顶级牛肉,牛花好靓,肉质真系靓,牛肉味十足,又香又林😋套餐仲包汤饭或者炒韩国粉丝,食牛肉实在太满足了,已经好饱,所以我地就点一个人参鸡汤,人参味唔会太重,但鸡味好正,食到饱汤都饮晒😋好地道韩国餐厅,酱油蟹跟BBQ烧牛肉,老板娘话系属顶级牛的,唔怪得咁好食
老板娘应该韩国人,好热情好有礼😊
酱油蟹做紧推广,社交平台订坐就可以$68食到酱油蟹😋