餐厅地址稍微有d难揾!原来系一条巷入面嘅楼,所以都揾左好一段时间。我地book2点食,系鸡翼放题的第一个时段。唔知道系唔系因为第一个时段,就算唔系好多客,都等左40分钟左右,先上到鸡翼老板一黎,就话,你地唔洗讲,我知道你地要咩口味,哈哈,跟住上晒佢地嘅4个口味!的确,我地会每一个味道都会order黎试下先~ 跟住再refill中意嘅味道鸡翼嘅分量,我估系根据人头比嘅,我同我fd2个人,一碟鸡翼就5只。我见隔离台好似有5-6个人,一碟鸡翼好似一座山咁!鸡翼口味有4种,最好味嘅应该系蜜糖鸡翼>孜然鸡翼>蒜蓉/香草鸡翼。鸡翼炸得几好,非常脆and香口,不过D味道呢,就应该系炸好之后淋上去。例如,香草鸡翼,系炸好的鸡翼上面放D香草。所以蒜蓉同香草鸡翼食落去比较淡口就系咁解。因为佢地本身唔系用lee D 腌料腌好,所以真系比较淡口整体然而,鸡翼味道一般,但是口感非常好!又脆,又香口~所以我地2个女仔,一人食左20只,就腻了。其实我地2个仲可以继续食,不过系食黎食去都系果D味,有d寡,就冇继续refill了~BTW,order佢地D茶类(78蚊一壶),听到老板话咁贵,系因为可以re

整体然而,鸡翼味道一般,但是口感非常好!又脆,又香口~

BTW,order佢地D茶类(78蚊一壶),听到老板话咁贵,系因为可以refill水,跟住到我refill嘅时候,话要加$10,好失望!本身鸡翼放题都$80, 我order一壶茶$78, 都真系算贵,but 本身谂住贵唔紧要,可以refill,但原来要加钱~~ bad !

鸡翼放题,咁多炸物,系一壶水都绝对唔会够!
题外话/补充资料: 餐厅有唔少收藏品,都几有格调
2019-04-06
  • 蜜糖鸡翼