2019-01-22 1461 浏览
呢个舖位1年内都转过2、3次手,而呢间系我见到咁多次以黎比较多人食既一间!今次呢间主要食串串火锅,以我知道串串火锅系内地都兴左一段时间,但系因为自己仲未有时间北上的关系,所以一直未有试过。今晚终于相约朋友黎到呢间火锅店试下!火锅店除了可以单点外,还有$260/位任饮任食,照睇应该任食系会抵D既,所以就决定任食。餐厅不算好大,所以走廊出入位比较窄,要大家互相礼让。坐低后店员给予我们围裙及讲解一下那些可以任饮任食。我们点了鸳鸯汤底,麻辣小辣及药膳锅。呢度的麻辣小辣都几辣,锅里面有好多辣椒。药膳汤底相对比较清甜,都唔错!食物方面是自行到雪柜取的,柜内有多款唔同食物可拣选,串串的都有20至30款,种类繁多。而没有串起的都有多款可选择,还有菜类及粉面类。这里有一些火锅配料系香港其他的火锅店见唔到的,例如猪脑、蛋饺,这些通常都会在内地才见到!而饮品亦引入内地的,如天地一号苹果醋、椰汁、酸梅汁、加多宝!有椰汁可以拣选实在太好,因为麻辣汤底食下食下都真系几辣,系解辣既良伴。总括黎讲,餐厅地方虽然有点浅窄,但店员都好有礼貌而且好快就会帮手落单,食物种类好多,跟本系唔会食得哂!饮品虽然唔太多选择,但系好适
今晚终于相约朋友黎到呢间火锅店试下!

总括黎讲,餐厅地方虽然有点浅窄,但店员都好有礼貌而且好快就会帮手落单,食物种类好多,跟本系唔会食得哂!饮品虽然唔太多选择,但系好适合系呢间成都火锅店入面,因为全部都系内地的饮料,如果有机会要再黎食辣过过瘾!
2019-01-17