2018-05-03 7205 浏览
近排多咗好多人食评蛋卷e个零食,其中徳成号系久仰大名嘅老字号,网上好多人话要好早嚟排队,早上一转,买哂就无,仲话会派筹,有筹先可以买等等,今日刚好返夜班,所以一大早就走过嚟排队。仲以为5.1周会有好多同胞同我哋抢,好彩唔算太多人,比想像中条龙系可接受程度。其实所谓一大早,我都只系9am前嚟到排队,9:30am开门后,分批入去买,𥚃面好有秩序,一边收钱,一边取货,由排队至我完成购物,大概用了45分钟时间,不算等太耐。偷听到前面经常买的街坊话,原来每人每日只可以排一次,收钱个位系会认得你个样,你唔会可以买完后又返去龙尾再买。温馨提示有心人,现在徳成号只会逢星期四、五、六开卖,其他日子休息。