2009-04-28
我同男友间中会帮衬呢间餐厅, 因为呢度环境舒适, 服务可媲美酒店或大餐厅, 价钱唔贵, 食物几好, 喺荃湾可以有咁嘅餐厅, 真系万中无一。唯一缺点系食物款式少, 又九年都唔转Menu, 所以我哋会隔好耐先会再帮衬。我先到餐厅, 好自然睇吓食乜, 意外地见到新Menu, 我都不知几欢喜, 款式多咗, 仲有special set, 早就应该咁啦! 唔系点吸引顾客呀!我哋叫咗两个set再加我必食嘅焗石蚝, 仲叫咗两杯Cocktail添, 很足够!先介绍吓前盘系沙律 ~ 最特别系食到最后一块菜竟然系好黑唔新鲜蕃茄忌廉汤 ~ 蕃茄蓉混入忌廉汤, 淡淡蕃茄味, 不太酸, OK烟肉、菠菜焗石蚝两款口味 ~ 我觉得失水准, 芝士面焗得太干, 味道亦差少少Blue Long Island (Buy 1 Get 1 Free) ~ 哗.....好大杯好抵呀! 始终我觉得蓝色饮品都有少少药水味Free杯嘢饮可以要唔同嘢呀, 几好㖞, 我要咗Around the World主菜我要咗10oz肉眼扒 ~ 黑椒汁同块扒都好好味, 个焗薯加入其他材料搞匀, 都好正, 我话…以后都唔去咩花X餐厅 同 金X餐厅食牛扒,
主菜我要咗10oz肉眼扒 ~ 黑椒汁同块扒都好好味, 个焗薯加入其他材料搞匀, 都好正, 我话…以后都唔去咩花X餐厅 同 金X餐厅食牛扒, 价钱差唔多, 但难食到爆
男友要咗个......(唔记得)??白汁意粉~ 味好浓又多汁, 每条意粉都能沾上白汁, good
食到饱饱, 仲有好多甜品都好吸引, 不过已经食唔落啦!
希望继续创新菜式吸引客人啦!