2017-08-25
终于响屋企附近开饭堂😂终于唔使成日去又一城买面包同埋同啲呀太迫。虽然都系美心但系佢啲面包真系好食。是日终于见到条龙唔长就去食。有个叔叔走出嚟帮我地攞飞仔都几好服务,好快就安排座位。是日餐单就想食羊膝同埋杂菇鸡扒香草汁意粉~一肉一淀粉 一嚟就上咗三个包包先,有谷物包同法包面包,软软地,唔是太脆跟餐沙律有块橙片几清新份,碗仔细细沙律菜嘅种类都多番茄汤见到啲一大旧蟹肉,汤浓好似热食番茄蓉香煎鸡胸野菌香草汁扁意粉,其实本人对鸡胸一啲兴趣都无,但系佢呢间煮得唔算干身,香草汁可以用黎点鸡令到佢冇咁干。扁意粉煮得啱啱好,见到个色就知佢冇煮过头。野菌嘅种类都多不过我望到人哋隔离𠮶啲菇大粒啲😂卖相好靓仔呢啲卖相就唔靓啦一劈咁,虽然佢哋煮得好软熟不过加条香草会唔会好啲🙄味道上唔够同区另一间made in Hong Kong好食餐饮叫咗水果茶其实我好钟意呢间嘅苹果茶嘅,不过佢今日嘅水果茶系柚子果汁茶,好大片柚子又喺度,唔够苹果茶咁香不过冇咁甜,但茶味又唔出。埋单480~呢个价hea下倾计都OK嘅但系我哋食完就走,因为回音好劲成个场好嘈,我地已经系坐窗边位😂
是日餐单就想食羊膝同埋杂菇鸡扒香草汁意粉~一肉一淀粉
三款包
一嚟就上咗三个包包先,有谷物包同法包面包,软软地,唔是太脆
跟餐沙律有块橙片几清新份,碗仔细细沙律菜嘅种类都多
蟹肉茄蓉汤
番茄汤见到啲一大旧蟹肉,汤浓好似热食番茄蓉
烧鸡胸野菇义大利面配香草汁
蒜蜜汁羊膝