2020-08-12
由于餐厅座位比较少,一定要book左位先嚟食!平日12:00左右去到,得一枱客人,所以两个人都安排咗坐卡位🤩(系传说中嘅打卡位😂)佢文青嘅装修系几特别嘅🌸,但个人就唔太喜欢影女神相😂,但见到之后嚟嘅好多食客都专登过嚟影好多相😂😂👏🏻两个人嚟食总共叫咗两款主食(套餐包汤,多士同饮品)同埋一款小食!佢个餐汤系黑松露野菌汤,张相见到份量都比较少,连个包都好细块😂😂但味道系唔错㗎😋呢个鱿鱼圈嘅份量都比较少,但佢即叫即炸过皮嘅粉又唔太多,点沙律酱食超正!😋😋其实我系为咗佢嘅猫耳朵特登嚟食嘅,咁食落都唔错嘅😋但就唔系好食到哇一声😂食到佢嘅蒜蓉味好重,个芥末都几出嘅,但食完就觉得比较滞🥺但值得一提嘅系呢个猫耳朵嘅份量系超多,自己一个人我都食唔晒😢另外一款都系猫耳朵(餐厅主打嘛),我觉得呢款嘅味道好食过蜜糖芥茉𠮶只!佢明太子个酱味道好浓郁,份量都啱啱好,连埋啲猫耳朵一齐食好满足!🤩👏🏻👏🏻咁佢个套餐仲包一杯饮品嘅($40 以下)但当然佢餐牌上面大部份饮品都系贵过$40啦😅杯冻美式正正常常,荔枝梳打都唔错入面有两粒荔枝肉,同埋佢唔似出面𠮶啲餐厅就咁用糖浆开啲梳打,所以饮落一啲都唔甜,都几清新🥰👍🏻