2016-07-02
系夏天既星期五去厚福街个幢楼既餐厅,根本系一场恶梦,好彩朋友订到位,唔使等位,只需要排个条长长人龙既电梯队。一开始以为呢间餐厅专食西班牙菜同Waffle,一睇餐牌发现原来系一间咩都有既西餐厅。西班牙海鲜饭 个样系几靓,但d饭好硬,好似未熟甘,饭本身又无咩味。海鲜就有虾、青口同鱿鱼,急冻质素。好一般下。黑松露酱薯条 薯条系新鲜炸起,松脆,加上重味既黑松露酱,好好食。(不过就有少少"流",好快饱)香脆咸猪手入到黎餐厅见到好多台都叫,所以就叫左。皮好脆,好多肉,肉都系嫩既,瘦肉为主,所以有少少干,可以点番烧汁会好食d。个酸菜有少少奇怪,唔系一般既德国餐厅。个mustard就系普通mustard 个人觉得最好食既系卡邦尼烟肉意粉($78),呢个意粉真系好难会唔好食。叫左两set half既waffle ($68),一个系花生酱味,一个系紫薯味。(waitress系落单既时候话,因为叫half,所以出黎个样唔会好似full set甘,的确full set系靓d for影相)Waffle 好松软,好似空气甘,入即就化。餐后甜品黎讲品会太heavy。不过就比较贵。整体黎讲,呢间餐厅好多选择,菜式都唔
整体黎讲,呢间餐厅好多选择,菜式都唔错,都几抵食。系难d罗位,一定要book台。