2023-09-01
🍙🥩阿杏饭团🍗🍙我一直都好想试呢个饭团,因为受以前西龙传香饭团影响左,觉得一包呢啲饭团新鲜造既就好味☺️阿杏仲要用健康健康紫糯米。饱满惹味的馅料特色手制饭团加手摇饮品都有,仲有套餐。🔸新宿烧汁牛扒饭团 $40成个饭团劲饱满,牛扒吸取了烧汁的甜香,肉质很软嫩,配生菜、萝卜干和沙律酱很惹味,紫糯米带点烟韧口感,饭量唔算多,主要都系满满馅料🔸咸蛋鸡扒饭团 $46饭团馅料好特别,首先鸡扒咬落有肉汁,大大旧,好正!咸蛋不会过咸,配搭左香脆油条粒同惹味肉松,好得意,口感好好,同紫糯米相影成趣。🔸鸭屎香浓情茶 $33好浓既绿茶台式茶味,甘而不苦,解饭团之腻,不得了!🔸鲜橙养乐多 $33原片鲜橙,配埋橙浆加椰果,非常夏日,酸酸甜甜,又系配饭团饮,成件事平衡番!打工仔其实买个饭团当一餐都唔错!因为一旧搞掂哂!都系$40-$50左右,馅料有齐哂唔怕选择困难啦😆📍阿杏饭团观塘开源道60号骆驼漆大厦3座地下1号A4号铺#hkig #food #foodie #foodlover #lovefood #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkrestaurants #foodblogger#
特色手制饭团加手摇饮品都有,仲有套餐。
🔸新宿烧汁牛扒饭团 $40
🔸咸蛋鸡扒饭团 $46
🔸鸭屎香浓情茶 $33
好浓既绿茶台式茶味,甘而不苦,解饭团之腻,不得了!
🔸鲜橙养乐多 $33
📍阿杏饭团
观塘开源道60号骆驼漆大厦3座地下1号A4号铺
#foodblogger#foodstagram #hkeats #香港美食 #观塘#观塘美食#台湾菜