去过台湾一定听过臭臭锅,加入了臭豆腐既台式火锅,价钱亲民,而且一个人可以食又方便又快捷。餐厅嘅装修非常之阔落,店主落足心机!而且餐牌同埋图片都好靓。虽然香港嘅臭臭锅唔到数落只有几间,但火锅爱好者嘅我都系第一次品尝臭臭锅。店中锅物有好多款,臭臭锅、麻辣锅,酸菜鱼锅,4物锅,非常有特色,自己最想试嘅就系未试过嘅臭臭锅。另外觉得有特色嘅就系四物药膳锅女性调经、补血的补品, 餐厅为十分体贴。更有独有咸鱼饭, 臭上加臭但超级好味!一个锅的价钱大约是$80至百多元,很抵吃。 招牌臭臭锅:臭豆腐,猪大肠,米血糕,黑豚肉,娃娃菜,金针菇,台湾贡丸,鸭血,蚬,粉丝,榨菜,蕃茄。特别喜欢佢嘅臭豆腐同米血糕烟韧咬口感十足台湾味道。另外臭豆腐够晒味道,最重要佢嘅汤底真系劲好饮,食完唔会口渴。台式麻辣锅: 娃娃菜,金针菇,大豆芽,鸭血,牛柏叶,猪大肠,肥牛片,鲜鱿,米血糕,莴笋,公仔面。麻辣锅够晒麻辣,上面有我最爱嘅鸭血,肥牛虽然冇火锅嘅手切肥牛咁好食但系肉味依然十足。另外入边有莴笋系超级体贴因为莴笋同火锅觉得系绝配佢唔会吸晒啲油。店内装修好有台湾味道,木櫈仔,坐落宽敞,地方好舒服。冻饮品:抹香珍珠奶茶冻饮品:

店内装修好有台湾味道,木櫈仔,坐落宽敞,地方好舒服。

冻饮品:抹香珍珠奶茶
冻饮品:盆栽奶茶(最面层用Oral 餻粉)好有特色。

新张期间,每光顾一个小火锅可以任选一款台式饮品!