2025-02-25 0 浏览
我不嬲都劲钟意食印度嘢,呢间餐厅更加系之前想去过几次,但系次次预早订位都已经话俾人book晒,所以就算开咗咁耐,今日都系第一次真正嚟食,见到佢哋有全新登场嘅限定餐牌,就谂都唔谂就嗌咗!呢样嘢就系佢哋个陶土锅,其实佢嘅历史,就系当印度喺英治时期,铁路上嘅其中一款经典美味,都几值得大家品尝吓。呢个餐点其实平日嘅中午或者晚餐都会食到,基本上就系印度式嘅煲仔饭,加埋浓厚嘅咖喱味,呢啲咁冻嘅天气食真系一流!而且我哋今日叫咗个羊,都真系整得好好食,羊肉整得滑嫩,而且好够味。之后都叫咗个二人厨师发办餐,基本上就系一个3 course meal,厨师帮我哋决定食乜嘢。我觉得最好食就系个chaat sald同pani puri,口感超级丰富!当然个fish curry都好正啦,美味辣味,食得出好明显用咗好多唔同嘅香料去制造,味道好有层次感!至于饮品方面,嚟得印度餐厅,点可以唔叫mango lassi,呢度呢杯唔会太甜,而且口感浓密,更加用上矜贵嘅saffron做装饰。