2017-12-31 1663 浏览
记得十几20年前,新世纪广场仲未改名做moko,food court曾经有间Jollibee。果时觉得真系好好食,当年𠮶间执咗之后就冇再食过,虽然近几年Jollibee再度登陆香港,但一直只系经过而冇时间入去食。今日好难得系红磡有时间又食得落野,所以同老婆见到依间Jollibee就冲咗入去。Jollibee系做炸鸡,好难唔同另一间出名嘅炸鸡店〈上校炸鸡〉比较。先讲环境,Bee比上校干净好多,唔会周地都系炸鸡皮碎,或者周围油林林。我哋各自都叫咗一个餐,当中有一包薯条,一件炸鸡胸同炸鸡槌,仲有一杯汽水。薯条热辣辣脆卜卜,虽然分量唔算多不过有质素!!炸鸡真系赢〈上校〉九条街,首先唔会油淋淋,唔使我讲大家都知〈上校〉真系一揭开块皮会有一啖油流出嚟外皮脆卜卜,味道亦唔夸张唔浓。肉质非常嫩滑又有鸡味,真系超正。仲有一个特色酱,味道得Jollibee独有,冇得顶。快啲周围开多几间啦,支持支持!!

薯条热辣辣脆卜卜,虽然分量唔算多不过有质素!!

外皮脆卜卜,味道亦唔夸张唔浓。
肉质非常嫩滑又有鸡味,真系超正。

仲有一个特色酱,味道得Jollibee独有,冇得顶。

快啲周围开多几间啦,支持支持!!