2022-01-09 2691 浏览
之前食铁板烧多数去屋企人介绍荔枝角D2𠮶间,但最近成日都订唔到位,上网揾见到锦田呢间,睇见餐牌都好似几啱食,所以即刻订位。订位要每人比$100订金,今日同服务员倾计,佢话因为之前太多人no shown,呢度地点有少少唔方便walk in客比较少,所以冇办法要收订金。虽然地点唔算好方便,我哋屋企坐的士过嚟$31,走嘅时候就慢慢行去锦上路站,仲去咗转红砖屋,之后坐小巴落返屋企。餐厅地方唔算太大,但入边环境唔逼,感觉通风坐得舒服。今日第一次嚟又周年纪念,所以叫咗最贵𠮶个鲍鱼龙虾餐,因为我同老公都唔食鹅肝,所以就转咗豚肉薄烧俾我哋,另外我唔食鱼就转咗带子俾我。龙虾佢系喺入边处理好先拎出嚟整嘅,唔系喺铁板𠮶度㓥,我哋就觉得咁样感觉比较好,出边好多都系喺铁板𠮶度㓥,好多年前见过人食,𠮶只龙虾挣扎得好犀利仲喷咗啲汁出嚟,所以之后我同老公都好少铁板烧叫龙虾食。首先上沙律,都几新鲜同清爽,鲍鱼唔韧好爽配明太子酱,几特别几好味,龙虾肉质弹牙,好明显两样都好新鲜,带子都几好,老公𠮶鱼肉质都几好另外个皮好脆,豚肉薄烧肉质就鞋咗少少,牛肉薄烧好香好味,樱花炒饭好好食,炒杂菜同汤就正正常常冇乜特别,雪糕都唔错有四
订位要每人比$100订金,今日同服务员倾计,佢话因为之前太多人no shown,呢度地点有少少唔方便walk in客比较少,所以冇办法要收订金。虽然地点唔算好方便,我哋屋企坐的士过嚟$31,走嘅时候就慢慢行去锦上路站,仲去咗转红砖屋,之后坐小巴落返屋企。餐厅地方唔算太大,但入边环境唔逼,感觉通风坐得舒服。今日第一次嚟又周年纪念,所以叫咗最贵𠮶个鲍鱼龙虾餐,因为我同老公都唔食鹅肝,所以就转咗豚肉薄烧俾我哋,另外我唔食鱼就转咗带子俾我。龙虾佢系喺入边处理好先拎出嚟整嘅,唔系喺铁板𠮶度㓥,我哋就觉得咁样感觉比较好,出边好多都系喺铁板𠮶度㓥,好多年前见过人食,𠮶只龙虾挣扎得好犀利仲喷咗啲汁出嚟,所以之后我同老公都好少铁板烧叫龙虾食。首先上沙律,都几新鲜同清爽,鲍鱼唔韧好爽配明太子酱,几特别几好味,龙虾肉质弹牙,好明显两样都好新鲜,带子都几好,老公𠮶鱼肉质都几好另外个皮好脆,豚肉薄烧肉质就鞋咗少少,牛肉薄烧好香好味,樱花炒饭好好食,炒杂菜同汤就正正常常冇乜特别,雪糕都唔错有四款拣。服务员几有礼貌,不停咁加茶,亦会同你互动倾吓计,普通午餐唔贵抵食,贵呢个套餐价钱中上但系质素系值嘅,一定会再嚟,但下次可能食普通午餐再加少少嘢就够啦!唔使次次食咁豪。
2022-01-09
庆祝纪念