2024-10-12
经朋友介绍,第一次嚟半岛酒店瑞士小木屋庆祝结婚周年,一入到餐厅就已经好惊喜,环境温馨舒适感觉翻翻去北欧既感觉,Staff又好nice好细心🫶🏻一嚟到就送上一盘唔同款嘅面包,仲有呢个芝士法包食咗一片非常好食,好难停口!午餐同晚餐都有set我哋散叫,头盘叫左个Chesa Salad,好食够多料酸酸哋好开胃,仲牛油果系入面。跟住就系其待嘅芝士火锅,第一次食芝士火锅好惊喜我哋拣咗比较浓味嘅芝士减少酒嘅浓度,食到底仲有少少焦香。主菜羊架拣咗五成熟,厨师控制火候非常准确,羊肉嫩得嚟唔会血淋淋又唔油又唔韧岩岩好,配菜嘅千层薯仔好creamy,面头有少少焦香嘅芝士。最后餐厅好窝心,送左个小木屋甜品比我地庆祝周年纪念。Thanks so much 呢间餐厅绝对值得再黎,期待下次🤗多谢咁好嘅餐厅同Staff~
午餐同晚餐都有set我哋散叫,头盘叫左个