2020-11-14
庆祝结婚周年纪念日,老公安排了去赤柱行山& 食饭,赤柱系一个我好钟意嘅地方,每次来都觉得好舒服😌午餐我哋去咗美利楼2 楼的 帝乐-德国餐厅🍴,安排咗我哋坐室外露台可望海的位置,张枱系好似D巨木制,好大坐得好舒服。我地坐的位置仲可以望到卜公码头☺️🌟食物:🌟我哋点左几样食物再加一个甜品,甜品还可以写字,店员上甜品时仲帮我地影左张即影即有相送比我哋留为纪念💕🍀芒果沙冰🍀个样好靓,仲有半个新鲜芒果伴住,真材实料👍🏻🍀德式芝士面团青露笋🍀好特别,吃起来好香,虽然材料好简单,但做得唔错,不过略嫌份量唔算多。🍀海鲜蕃茄长通粉🍀🍀Rib Eye Steak 配 菠菜酿薯皮🍀至于长通粉就standard level,冇乜特别。Rib Eye Steak 份量都大件,最喜欢佢配的菠菜酿焗薯皮,有惊喜☺️🍀暖朱古力挞配热情果、香草雪糕🍀甜品系最出色,佢个配流心热情果汁好夹好好味😋🌟服务:🌟餐厅的员工好Nice, 个个都好有energy, 仲好详细解释D菜色味道,又会介绍边D会比较啱香港人口味,有主动为我地加水,主动问需唔需要帮手影相,Excellent services 👍🏻
我地坐的位置仲可以望到卜公码头☺️
🌟食物:🌟
我哋点左几样食物再加一个甜品,
🍀芒果沙冰🍀
个样好靓,仲有半个新鲜芒果伴住,真材实料👍🏻
🍀海鲜蕃茄长通粉🍀
🍀Rib Eye Steak 配 菠菜酿薯皮🍀
至于长通粉就standard level,冇乜特别。
🍀暖朱古力挞配热情果、香草雪糕🍀
甜品系最出色,佢个配流心热情果汁好夹好好味😋
🌟服务:🌟