2016-02-29
友人话因为睇到报导话呢间餐厅将会结业,所以叫我去食最后一次,人总系结束先会珍惜红白格仔台布,吊灯,墙纸,木门,全部配合一齐,就系怀旧既感觉首先有一篮面包,有一半系脆,一半系软,符合唔同人既需要我地4个人,本身谂住每人叫一样扒,再叫d配菜沙律share ,但当老板见我叫斧头扒,佢话我一个人应该食唔哂,所以我就同老公share一块斧头扒,另外两个朋友就一人一块牛柳一开始黎系老板介绍既马刀贝,由洋葱香草煮成,鲜甜同d肉好大粒肉好耐无食过咁香既“真正”田螺,薯蓉吸左田螺同牛油味,超好味,我地4个争住食蘑菇蟹肉汤,啖啖鲜蟹肉味,同埋最顶个块芝士为呢碗汤加添香浓味斧头扒,系我番香港食过最好食既牛扒,好耐无食过咁香浓鲜肉味,5成熟,煮得岩岩好,外表脆,内里既肉汁锁住,一口咬入去既时候,肉汁布满口腔朋友拣左牛柳,肉质好淋,感觉入口即溶,岩哂牙痛既友人都可以食哂成块,但相比下,我比较喜欢斧头扒既肉感同香浓到最后甜品,我地点左火焰雪山,而家会整呢样甜品既餐厅月黎月小,但呢道甜品令我失望,酒味过浓,变成浓火酒味,cream太甜
红白格仔台布,吊灯,墙纸,木门,全部配合一齐,就系怀旧既感觉 首先有一篮面包,有一半系脆,一半系软,符合唔同人既需要 我地4个人,本身谂住每人叫一样扒,再叫d配菜沙律share ,但当老板见我叫斧头扒,佢话我一个人应该食唔哂,所以我就同老公share一块斧头扒,另外两个朋友就一人一块牛柳 一开始黎系老板介绍既马刀贝,由洋葱香草煮成,鲜甜同d肉好大粒肉 好耐无食过咁香既“真正”田螺,薯蓉吸左田螺同牛油味,超好味,我地4个争住食 蘑菇蟹肉汤,啖啖鲜蟹肉味,同埋最顶个块芝士为呢碗汤加添香浓味 斧头扒,系我番香港食过最好食既牛扒,好耐无食过咁香浓鲜肉味,5成熟,煮得岩岩好,外表脆,内里既肉汁锁住,一口咬入去既时候,肉汁布满口腔 朋友拣左牛柳,肉质好淋,感觉入口即溶,岩哂牙痛既友人都可以食哂成块,但相比下,我比较喜欢斧头扒既肉感同香浓 到最后 甜品,我地点左火焰雪山,而家会整呢样甜品既餐厅月黎月小,但呢道甜品令我失望,酒味过浓,变成浓火酒味,cream太甜