2024-08-20
~🍽: 绝味 (东涌)⚠️食辣程度🐹: 谭仔蕃茄汤🍅😂(ummmm, 脆香鸡翼都要配雪糕先食到🍦🐼: 谭仔3小辣🌶=========================⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️【招牌麻辣风味小龙虾球🌶️🦞】 ($69)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑/ 🌶🌶🌶🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑/🌶️🌶️一打开已经闻到好轻微嘅麻辣香味❣️❣️虽然佢有层壳包住🐚但系都非常之入味😋😋啖啖肉加埋麻辣嘅感觉真系好正👍🏻👍🏻一开始食入口唔会太辣🌶我谂佢系属于后劲大𠮶种~加埋浸咸香味都几惹味🔥🔥—————————【招牌麻辣风味鸭舌🌶️🦆】 ($52)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑/🌶️🌶️🌶️值得一赞嘅系佢哋鸭舌会有埋上边𠮶两条骨头🦴🦴 啲肉食落几有咬口🦷🦷 配埋嫩滑嘅软骨层次上会比普通鸭舌丰富好多🦆🦆另外辣度会系咁多款最辣嘅🌶️🌶️ 不过麻嘅感觉唔算太重喇~—————————【招牌麻辣风味鱿鱼头🌶️🦑】 ($58)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑/🌶️墨鱼头都几大只🦑🦑 食落有咬口😍😍 同埋会比出边𠮶啲硬少少🤏🏻🤏🏻 辣度同咸度会比其他淡少少🌶️🧂 啱啱好可以🌶️食到海鲜嘅味道🐟🐟—————————【招牌麻辣风味腐竹🌶️🫔】 ($20)
🍽: 绝味 (东涌)
⚠️食辣程度
🐼: 谭仔3小辣🌶
=========================
⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️
【招牌麻辣风味小龙虾球🌶️🦞】 ($69)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑/ 🌶🌶🌶
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑/🌶️🌶️
—————————
【招牌麻辣风味鸭舌🌶️🦆】 ($52)
🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑/🌶️🌶️🌶️
另外辣度会系咁多款最辣嘅🌶️🌶️ 不过麻嘅感觉唔算太重喇~
—————————
【招牌麻辣风味鱿鱼头🌶️🦑】 ($58)
🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑/ 🌶️🌶️
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑/🌶️
—————————
【招牌麻辣风味腐竹🌶️🫔】 ($20)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑/ 🌶🌶
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑/ 🌶️
麻辣汁食落都几香🫶🏻🫶🏻
腐竹会比平时硬少少🤏🏻但冻食嚟讲软硬程度尚算适中😍😍就算系中间嘅位置都唔会觉得硬👍🏻淋得嚟都有啲咬口~
值得一赞嘅系腐竹入边都每一层都有好多麻辣汁💕啖啖都juicy🤩🤩
—————————
【招牌麻辣风味竹笋🌶️🎋】 ($20)
🐹: 唔食竹笋~
🐼: 唔食竹笋~
🪖友人食评🪖
辣味适中🌶️🌶️ 口感食落几爽口👍🏻👍🏻 而且完全冇根🎋🎋 值得一赞嘅系佢唔会有平时竹笋嘅苦味出嚟💖💖 除咗麻辣之外仲会有一丝丝清甜嘅感觉🍬🍬
=========================
🌟性价比:8/10
💖回头指数:8/10
加1️⃣服务费:❌
—————————
👩🏻🍳餐厅 : 绝味 (东涌)
📍地址 :东涌港铁东涌站TUC 25号舖