2015-12-30
Alma 朋友生日,好挂住macau 葡国菜,所以谂住试下呢间新开餐厅,点知好失望Codfish Potato Croquettes 马介休薯球 $60一小篮子只有6粒马介休薯球,入面系好软,但偏油偏咸,放左一阵见到球底成层油,吸油纸都无用Baked Duck Rice with Chorizo 葡式肉肠焗鸭饭 $150,最失望一碟,饭身偏湿偏咸,唔香,只有4块薄肠同2块烧过超鸭肉系面,饭中仲有劲少量鸭肉。饭面层有焦,放左一阵冻左变硬变痴牙我问我朋友,10分佢有几分,佢好客气咁比左5分(澳门个间10分),如果系我会比3分,唔合格。Signature Chargrilled Piri-Piri Spring Chicken 招牌炭烧霹雳春鸡 $98第2失望料理。睇人话好滑好辣好香,但唔系呢会事。肉质颇老,重点系烧完唔香个sauce 酸酸苦苦带有极小辣。唔明点解会有苦味餐前既2个包算系成晚最好味餐厅近window 环境唔错,隔离系落地海景,但如果无reserve,系门位坐就普通。座位之间距离狭窄,听到隔离枱对话。服务普通,系咁挥手叫加水好似唔点见到我conclusion 去一次都太多hk
个sauce 酸酸苦苦带有极小辣。唔明点解会有苦味
餐前既2个包算系成晚最好味
服务普通,系咁挥手叫加水好似唔点见到我
conclusion 去一次都太多
hk Foodie: hunger.food (ig)