近来越黎越多手摇店杀入香港,尤其是系啲咁热既季节,真系好难忍口👉🏻👈🏻🙈.依间店就主打'茶',一共有五种茶叶做主打,分别来自斯里兰卡、台湾、越南。.MENU亦打破一贯沉闷嘅作风,就咁睇个名会好奇每一样饮品既真面目:'那堤' = latte 😂 都系睇返英文先知,长知识了🙈。.奶霜铁观音 $32 (打卡位当然要系戋月亮灯下点缀下haha.🌝)第一啖当然试下奶盖先,都几滑几有口感,奶味几出(甜甜地有少少炼奶味),而个铁观音真系饮得出有别于其他,回甘之余仲感觉有茶香。珍珠控当然唔少得珍珠,蜜香珍珠(+$3)(另有茉香)虽然比茶香覆盖左,但仍然饮到阵蜂蜜味,不过建议应该都系衬那堤会好啲。有少少美中不足系,好快就已经饮唔到奶盖味👉🏻👈🏻.总结:有时饮茶绝对系呃自己一啲都唔肥既选择🙈 因为茶点都唔会肥过那堤卦我估🙈 我会想下次再去试下其他茶品!

奶霜铁观音 $32
(打卡位当然要系戋月亮灯下点缀下haha.🌝)
奶霜铁观音

有少少美中不足系,好快就已经饮唔到奶盖味👉🏻👈🏻