赤柱广场附近一带都好少港式茶餐厅,主要都系食西餐,海鲜意粉薄饼牛扒汉堡等。呢间茶餐厅系两点半都近乎座无虚席,谂住应该都唔差,就入去食,点知就出事。1.环境都几污糟,我张枱上手倒泻茶地下有堆湿漉漉既纸巾,感觉不良好。同埋好多职员又拉低晒个口罩。2.坐低叫左野食,转头就话你知果样野食冇晒,答佢谂多阵就好似唔系好高兴咁。我眼见起码佢同4枱客讲呢样冇果样冇,真系令人好难拣。3. 啲落单既职员都几冇礼貌,好客气问佢问题都要串串贡答你,有啲野明明系佢搞唔清楚解释返佢听又要懒系串咁,真系唔知搞乜….4.野食可以话劣食,当日既海南鸡饭,完全讲不上海南鸡,似蒸鸡多啲… 肉松汤饭个汤好难食,肉碎得几粒,肥膏多….总括而言,食佢既好多都系街坊,似为填肚先黎食,冇乜得拣既情况下求咁就系一餐,老实讲出面好多茶餐厅都好食过佢。