2022-11-07 963 浏览
LIFETASTIC (希慎广场) (铜锣湾)📍铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场3楼326及330-331号舖🤍Weekend 一到就想周围试新嘢!呢一间蛋糕店开到周围都有,见就见得多,每次都只系睇完就走,因为佢嘅价钱真系「相当吸引」。今次终于揾到一个特别嘅派头去买来试试😆🤍我哋买咗四件蛋糕,分别由草莓西瓜蛋糕,荔枝西瓜蛋糕,斑斓芒果克罗米蛋糕,同埋朱古力茉莉茶蛋糕!🧁草莓西瓜同埋荔枝西瓜,中间有一层西瓜馅料,几清甜独特!面头嘅水果啫喱做得好晶莹剔透,味道亦都唔会话好甜,感觉清新!而且卖相精美打卡绝对一流!呢两款蛋糕个饼底系gluten free, 唔知系咪因为咁嘅原因,所以食起上嚟嘅时候一粒粒,同一般嘅蛋糕底好唔同,质感比较粗鞋。如果想试,就要有啲心理准备,因为佢系非一般质感嘅蛋糕底,买之前要好好管理自己嘅预期!🧁最欣赏系斑兰芒果黑糯米蛋糕!面层斑斓忌廉味细滑香浓,味道亦都好真实唔似系平时用咗大量人造色素同埋香精果种!🧁最后就系朱古力茉莉茶蛋糕,朱古力味非常之浓郁,如果钟意Dark Chocolate 嘅朋友应该会大爱, 衬落清幽嘅茉莉茶度出奇匹配!❤️整体来讲四款蛋糕都各有特色,而且食
LIFETASTIC (希慎广场) (铜锣湾)

❤️整体来讲四款蛋糕都各有特色,而且食得出用料十足。职员服务亦都好殷勤!餐厅又有情调好适合 afternoon tea! 只系定价会有啲进取😐
2022-11-05