餐厅: 龍如酒家
资讯:

2013-07-11 861 浏览
昨天我是陪客, 朋友话呢间餐厅是佢去开,就入左去试!可能我第一次入流浮山食海鲜!我觉得地方都ok, 算是干净!我地去既时候是平日, 所以都几静!我果日成日都好期待今晚呢餐, 结果都没有令我失望!昨晚我地都叫左几多野, 包括姜葱蟹、花螺、清蒸鲍鱼、虾酱通菜鲜鱿、杨洲炒饭、自带鱼 等等……..姜葱蟹: 好香, 有㶽气, 蟹肉入咪,但蟹肉唔离壳! 花螺: 都有鲜味,但味道一股!鱼: 朋友带左条鱼过去, 加工费hk$660, 2个菜,我唔知道是否贵啦!蒸鱼好食, 鱼质滑, 肉完全离骨, 好食!呆一个就炸鱼, 买相ok, 都香, 但可能油左d!~我觉得麻麻! 清蒸鲍鱼: 系佢地到买, 都几大只,蒸得唔错, 完全离壳!海鲜汤(送既) 都有鲜味,又有豆腐, 蟹肉, 虾作配料, 唔错!虾酱通菜鲜鱿: 好香, ,但对我来说油左d!不过都有朋友like!~ 杨洲炒饭: 炒得好, 干身, 有㶽气, 香又爽, 值得一食!估唔到黎食seafood都有甘好食既炒饭! 服务方面,唔差既, 服务员都好主动,而且有同我地换骨碟, 而且做事都快, 又好识做送甜品同生果我地食!可能我有朋友成日去啦!不过真的几欣赏个甜品-
姜葱蟹
花螺: 都有鲜味,但味道一股!
蒸鱼 花螺
炸鱼
清蒸鲍鱼: 系佢地到买, 都几大只,蒸得唔错, 完全离壳!
花螺 清蒸鲍鱼 虾酱通菜鲜鱿
清蒸鲍鱼
杨洲炒饭
服务方面,唔差既, 服务员都好主动,而且有同我地换骨碟, 而且做事都快, 又好识做送甜品同生果我地食!可能我有朋友成日去啦!不过真的几欣赏个甜品- 椰汁大菜糕, 上面椰汁糕, 下面大菜糕,清清地唔太甜, 冷冻可口!
2013-07-10
杨洲炒饭