2019-04-07
上次食完burger老公投诉我成日自私同fd食好野,呢间Texas burger我系openrice见超多好评已经想试好耐,趁去开朗豪坊睇戏就乘机同番佢食补数啦!1点几去到已经坐满人咁滞,如果有得坐卡位就正!好似好chill咁!睇下餐牌,决定叫两个burger跟餐加$36有埋薯条同汽水,加2个小食同甜品!老公点既系香浓车打芝士牛肉汉堡,面头既汉堡包用牛油烘过所以又脆又热,包上涂上一层秘制酱汁,而车打芝士就热溶左系汉堡扒表面,再下面分别夹有蕃茄同生菜,呢个组合就成为左厚厚既香浓车打芝士牛肉汉堡💪我就叫德州烧烤牛肉汉堡,有炸洋葱圈,烟肉,汉堡扒,芝士同生菜!比较上黎我觉得我呢个burger仲浓味d!主要系个酱真系好抢味,而洋葱圈好爽口,成个包食落味道好重口味好满足!呢度既burger特别之处系会将腌酸瓜令上系burger旁边,因为唔系个个都钟意酸瓜嘛!其实平时我都唔系好钟意夹酸瓜入去,但试左一啖之后我就欲罢不能!呢个酸瓜真系好好味呀!唔系得种酸味,系酸酸甜甜好醒胃果种!我地两个都成条夹入去一齐食!真系令个burger冇咁腻之余味道更上一层次✨跟餐既薯条份量都绝不欺场,而且炸得好脆,有红椒粉
跟餐既薯条份量都绝不欺场,而且炸得好脆,有红椒粉调味,就算冻左都好食!👍
我地另外叫左个水牛城棒棒鸡,卖相100分,棒棒鸡系小鸡搥~只只炸得金黄,碟上附上一红一白既酱汁可以伴食。白色酱汁类似blue cheese酱,红色系有tabasco既水牛城酱汁,辣辣地好惹味😋😋
最后我最期待既甜品上场!!就系呢个冰镇朱古力蛋糕新地!佢既外形真系好高调🙊🙊🙊一上台全场人望住啦!我地都哗哗声,d仙气系底部不断涌出黎~外形真系101分!花呢个甜品既雪糕系云呢拿新地,下面系朱古力蛋糕,面层铺有蓝莓同士多啤梨!几样材料一次过摆入口~雪糕既冰冻,蛋糕既朱古力香仲有berries既酸甜真系夹到天衣无缝!结果成个俾我食哂,老公只食到一啖雪糕😂😂😂
总括而言无论环境定食物呢度都冇得输!一定要挑剔既话只可以话赶时间食饭既话呢度就未勿必岩,因为眼见好似得两个店员系铺头,所有野都系佢地两个做。反而如果系情侣或者想约朋友舒舒服服倾计呢度就岩哂啦!