2019-08-29
绝对系一间用心制作咖啡既小店。店主系一对夫妇,男既热心介绍佢各种既食品:有三文治、沙律、包点(由本地其他小店供应,确保新鲜);太太负责手调各式咖啡,冷热及各种味道都有。他们对咖啡既坚持令佢地不惜工本用最好既咖啡机、用最靓既咖啡豆,连各种 syrups 都用 Starbucks 同款!另外,佢地都有提供 muji full milk, muji skimmed milk, 连豆奶都有!我饮过一次豆奶,无记错唔使加钱添!我通常饮 hot skimmed milk latte, muji 奶幼滑浓郁(一向质素保证),咖啡香气四溢又唔酸,一向都系晨早之选。另一款推介系朱古力咖啡,由于用既 syrup 有质素保证,饮落同一般连锁店一样。可能你会问,咁点解唔帮趁连锁店呀?小店真系买少见少,有心做既小店更少,既然佢质素唔差,用料高质,价钱合理,不妨行多2 步帮趁小店呀。俾多2 个$$ 动力你:1. 朝早有早餐,一杯咖啡+包点都系$40 有找,系咪好抵先?啲 bakery 唔错架,推介朱古力丹麦酥同松饼2. 自己带杯可以减$3,又平又环保
可能你会问,咁点解唔帮趁连锁店呀?
俾多2 个$$ 动力你:
2. 自己带杯可以减$3,又平又环保