2015-11-20 796 浏览
今年嘅冬天迟迟不肯露面😞搞到冇晒食辣嘢嘅冲动😒其实,我真系好喜欢食辣嘢㗎😂也就在我犹豫不决嘅时候,兄长带领我来到呢间新嘅冇耐嘅餐厅食米线,有少少激动,于是我毫不客气咁点多三个小菜,皆因间店墙上嘅一张张食物写真,已经令我垂涟三尺!😍😍😍😍😍😍首当其冲,当然要属红油海蜇,好爽脆,辣味适中,相信好多人都会钟意,份量亦一点也不欺人。再来又系红油^_^呢个系猪耳肚丝,可以一次过试晒两个口味,正啊!不过,内脏嘅嘢,都系咪食太多,呢d份量,刚好,店家确实谂得周到,👍‼️系我兴高采烈咁食紧d美味红油小食时,兄长系咁叫我食个川味尖椒皮蛋,讲真,我一向对d蛋类食物都系麻麻d,甚至系对阵蛋味都有抗拒嘅感觉,不太喜欢呀~但兄长话呢个菜式唔同,试下妳就知咁话,好啦,唯有遵从圣旨!不食不知道,一食吓一跳!印象中食嘅呢款菜式,都系好重皮蛋味,系又腥又杰咁,好不喜欢!但呢个,真系令人喜出望外!😋😋😋😋😋😋上面的川味尖椒原来不是辣的,而是带有少少甜嘅,而d蛋不但不会腥及杰,更感觉滑滑d,不禁令小妹哇一声咁响应兄长嘅推介,食咗两件,仲意犹未尽!系我一路品味咁美味小食嘅同时,碗米线已经唔记得咗拍写真,经食剩一半,更惊觉碗米线
今年嘅冬天迟迟不肯露面😞
搞到冇晒食辣嘢嘅冲动😒
其实,我真系好喜欢食辣嘢㗎😂
😍😍😍😍😍😍

首当其冲,当然要属红油海蜇,

好爽脆,辣味适中,相信好多人都会钟意,份量亦一点也不欺人。

不食不知道,一食吓一跳!
但呢个,真系令人喜出望外!
😋😋😋😋😋😋

系我一路品味咁美味小食嘅同时,碗米线已经唔记得咗拍写真,经食剩一半,更惊觉碗米线真系好大份!唔怪得兄长叫小米线,-_-#原来真系好大份!
对于我来讲,麻辣小辣,刚好,我地都钟意个麻辣味,店家的心思,我们都食到了。

好快,希望冬天快点到,希望店家快客似云来,就当日所见,不甚旺场呀,对于咁有心机嘅食物,绝对值得大家多多捧场。

2015-11-10
下午茶