2020-05-11
唉~其实本身写食评都系自己开心下, 呢间野本身无谂住食, 只系想食上海街rooftop 果间(openrice 好似排名第1), 点知无位又废事揾其他餐厅, 先落下面食呀银冰室.其实本身见佢无咩人都惊伏伏地, 但系又心存侥幸有小惊喜, 初初男经理(定系老板?)好殷勤咁招待我地坐露台, 真系有d心花怒放。而老实讲直到睇餐牌见价钱平民都觉得几唔错。好啦入正题啦。赞嘅就花多d时间写, 劣评嘅我都唔想再回忆。1. 加钱叫个黄金炸豆腐, 来得最快, 但系卖相好核突, 又烂哂, 唔好谂住平时小菜馆一砖砖咁上俾你。2. 2个主菜都泥得好慢, 就连白饭都要问催几次先俾(系包埋嫁), 其实佢d侍应有小小唔醒目, 同佢讲有2个主菜, 系有2个饭都唔信我地, 净系俾1个, 之后讲多2次有2个主菜应该有2个饭先信。3. 2个主菜分别系黄金虾同咕噜肉, 黄金虾唔新鲜, 咕噜肉淋嘅,好似微波炉叮出泥, 又回忆小学时代焗住食小学生饭盒d劣食。唉~分量又细, 扮fine dining咩?上碟奇怪都唔讲, 想食多几旧肉都无, 之后经理泥问d野齐未有无野帮手, 我地都因为礼貌笑而不语。4. 最后, 个侍应无啦啦攞张单泥催
好啦入正题啦。赞嘅就花多d时间写, 劣评嘅我都唔想再回忆。
4. 最后, 个侍应无啦啦攞张单泥催买单话要收铺, 唉真系一肚火(大约9点钟, 隔离餐厅仲营业紧, mk有无咁早收呀, 不过侍应语气系要要问题啰...)。无质素唔讲啦, 连一开始都有嘅service都无埋。所以最后都好直接反映左俾佢收银听d野食质素好参差。永不录用
翻食指数:0/10