想食呢间好耐,无奈晚市停业一直无得去,今日终于揾到时间,去同朋友食生日饭,今次决定试试铁板烧,果然无令我失望😍前菜沙律 昆布豆腐沙律入面个蕃茄好清甜食完特别开胃今日铁板烧既主角有澳洲鲍,北海道帆立贝,本地马友,马来西亚虎虾同鹿儿岛和牛,全部都好新鲜同大只澳洲鲍师傅分左厚切同薄切两种煮法厚切可以食到鲍鱼结实既肉质 爽口弹牙薄切既鲍鱼 吸哂特制既酱汁 十分入味再加入紫苏花 厨师都好细心咁教我地唔好食个花冧 可以减去油腻北海道带子 上面铺满鱼子酱同可食用既菊花鱼子酱既咸鲜味同帆立贝相当夹食完仲有回甘味帆立贝size都颇大 肉质鲜甜厨师完全善用整个帆立贝 将佢既膏同边都煎过 可以点埋紫菜粉食用再加上日本高汤做底 味道清甜马友 呢道菜十分有惊喜不同于外面其他餐厅所用的鳕鱼同金目鲷而系选用本地既马友只煎外皮 内里鱼肉依然软滑做到外脆内软既效果师傅话无落过盐 只系用昆布腌 味道已经好足够鱼肉新鲜到即使唔点柚子酸汁都好好食同埋好贴心地有埋龙珠果 可以清清口腔的油腻感马来西亚虎虾只有虾头 虾膏做烩汁煮成完全食到本身虾既鲜味虾肉十分爽口同结实鹿儿岛和牛 今次听厨师推介 试七成熟好重牛味 入口即化再配搭即磨

前菜

烟肉肥而不腻 配饭一流
一粒粒既和牛粒同饭融为一体
忍唔住好快食哂成碗

甜品都相当丰富,
系用上白糖整既多士条,食落去好脆口,卖相也十分出色
另外仲有静岗蜜瓜 抹茶奶冻同雪榚
食完铁板烧 用黎解腻十分完美