餐厅: 住家菜 (柯士甸道)
资讯:

2018-01-27 174 浏览
同屋企人去完街,见到呢间中菜几企理, 网上评语又唔错,就上去试下。要上几级,上到去干净企理,平时七点都已经几多客,一直食一直都见到有客上来,几好生意丫。门口有餐牌,但呢张餐单都应该包哂咁,好多选择。我地首先叫左个 网上大家必点的住家老火汤 南瓜薏米煲猪骨 $50 /壶。正如大家所讲,真系无味精,同埋好浓,绝对唔系一般人地既例水,真系老火汤!!!屋企人都觉得有惊喜♥因为个汤,立刻对之后既𩠌菜有期望。鲜什果咕噜肉$72个咕噜肉真系非常赞👍👍绝对脆身,但一点都唔厚粉,直情唔系好觉有粉。咕噜肉好松化,系松化!!!同埋 唔系罐头什果,系真。生果。呢个价钱真系抵!!值得一提,呢度𩠌菜起得好快!!佢厨房应该好多人 😂,楼面同事都好有礼貌~~蟹子黄金虾 $102之前睇过鼎爷个节目,整黄金虾。见到呢度有又试下。佢个面舖哂咸蛋黄,真系好甘香😂😂 你睇下佢俾咩虾⏬绝无欺场,真系大大只厚身靓虾,完全唔系出面个d,平时自己去买,急冻都起码要$60-70盒,佢而家同你整埋咁多工序,但佢都系收你$102,同埋真系好好食,推介!!食完,仲有糖水送~~佢话西洋菜蜜,我先头以为佢问我叫唔叫饮品。原来西洋菜蜜已经系糖水。我

门口有餐牌,但呢张餐单都应该包哂咁,好多选择。

因为个汤,立刻对之后既𩠌菜有期望。
鲜什果咕噜肉$72
个咕噜肉真系非常赞👍👍
抵!!

值得一提,呢度𩠌菜起得好快!!
佢厨房应该好多人 😂,楼面同事都好有礼貌~~

蟹子黄金虾 $102

食完,仲有糖水送~~
我真系未试过,有西洋菜既西洋菜蜜😂😂。肯定唔系平时用一樽个 d开俾你,因为佢唔系好甜,系清甜。

整间店既口味都好啱我地,又够镬气。绝对系高级酒楼既级数,对比价钱绝对抵👍👍

屋企人已经话下次屋企叫食饭再来食😅大家都好满意。一定有回头!

出来见到原来都有午市快餐。
你知而家 lunch 出去食饭 ,闲闲地都要 $40-50。如果呢个质素, 尖沙咀,有汤有糖水,仲要唔系碟头饭,我一定成日来帮衬!!可惜........我唔系系附近返工😩