2021-11-16
最近听朋友讲大角咀开左间新嘅居酒屋好似几正咁, 于是今晚收左工就去试下! 餐厅以木色做主调, 灯光柔和, 几有日本嘅感觉!🌟北海道珍味・烧鲑鱼条干鲑鱼用酒浸软再烧, 上枱时香喷喷, 小妹最中意海味果种咸香味, 食落口感烟烟韧韧, 好有鱼嘅鲜味, 非常惹味, 佐酒一流!🌟梅子紫苏鸡肉鸡肉用左紫苏叶包住, 紫苏嘅香味入哂落鸡肉入面, 上面加左少量梅子酱, 酸酸甜甜开胃又清新!🌟自家免治鸡肉棒鸡肉棒鲜嫩多汁, 沾上蛋汁更滋味🌟淳吟海鲜卷海鲜卷外型相当精美而且仲有金箔, 上层仲铺满海胆, 吞拿鱼蓉同鱼子, 口感相当丰富, 鲜味十足!🌟北海道带子配南高梅冷素面粉红色嘅素面好抢眼, 好香梅味, 上面放左少量柚子同Wasabi, 食落酸酸地加埋Wasabi辣辣地嘅后劲, 震撼口中每一个味蕾, 好有新鲜感几好味! 带子有微微火炙过, 香软嫩滑, 上面放有鱼子酱同金箔, 奢华度爆登!🌟海鲜大板烧大阪烧上面布满幼幼嘅木鱼碎, 即使摆左阵都无因为热力而琳哂, 食落亦无果种好多粉嘅感觉, 入面几多海鲜几足料, 夹落去亦无散开, 调味适中唔会过咸🌟是日甜品是日甜品系柠檬啫喱, 系小妹食过最好食嘅柠檬啫喱, 佢嘅
🌟北海道珍味・烧鲑鱼条干
🌟梅子紫苏鸡肉
🌟自家免治鸡肉棒
鸡肉棒鲜嫩多汁, 沾上蛋汁更滋味
🌟淳吟海鲜卷
🌟北海道带子配南高梅冷素面
🌟海鲜大板烧
🌟是日甜品
是日甜品系柠檬啫喱, 系小妹食过最好食嘅柠檬啫喱, 佢嘅柠檬味相当浓, 甜甜地酸酸地好refreshing好刺激!