2019-07-16
又有一件开心既事要庆祝啦🥳好朋友升职啦😇咁升职姐系会加人工啦 加人工姐系要请食饭啦 又系时候要食食食啦👏🏻今次选择既餐厅位于铜锣湾 地点相当方便😍餐厅装修简洁 明亮 但个感觉好chill 好relax🥰餐厅最大特色就系 「任食」薯条🍟新鲜用白松露油炸既薯条 超级重松露味 你可以无限refill侍应refill速度好快 如果见到你薯条碗吉吉 会即刻帮你refill薯条如果你唔想再refill 可以反转个杯垫 放起当眼位置侍应就会停止refill 超级方便呢🥳就快食薯条都食到饱既时候主菜要出场了首先系「Guest Chef’s Flat Iron Steak」餐厅menu好贴心 会就每种牛肉扒既特色黎建议生熟程度今次听取建议 拣左5成熟牛肉先经铁板微微煎封 锁住肉汁再以酱汁烹煮 将牛肉味完全提升肉里肉汁丰富 但味道极致香浓 加上青新既薄荷伴碟汁点缀🌱肉味唔会过浓 反而带点清新口感另一道系「Usda Prime 390days Grain Feed Flat Iron」选取了3成熟 肉质细嫩但表面刚刚煎封好 带有点点脆口感呢个牛肉 感受到肉既嫩口 滑口感系另一种风味伴碟既薯蓉 亦调味出色
好朋友升职啦😇
「Mojito」好香薄荷味 我好喜欢😘
因为始终牛肉比较浓味 饮点薄荷 可以清新一下😋
薄荷味香 亦欣赏用上新鲜薄荷叶微微打碎 以作调味
青柠汁亦有加上少许 十分之Fresh🌿
另一杯系「Really Dirty Lemonade」
可以有几dirty?🤔
Really Dirty Lemonade