2019-09-11 35 浏览
三日唔埋两日就会心思思想打下边炉🙊🙊铜锣湾有咁多间打边炉的店铺真系好难选择。千挑万选下终于拣咗《尚鲜火锅海鲜料理》店内的环境都几阔落,亦都有卡位可以座点餐后就会有调味盘送黎自己掍酱今日叫左个血池麻辣汤 + 姬松茸冬瓜汤麻辣汤~ 好香,麻 & 辣的程度刚刚好,唔会盖过食物本身的鲜味。姬松茸冬瓜汤 ~ 清甜,带点菇菌的香味,打完边炉再饮两淡味度更出特尚手切牛(中)牛魔王的我对牛好有要求,无叫最贵果款都已经超好食,好有牛味,肉质好‘林’轻轻拖几拖已经食得🤤二人海鲜盛有带子,广岛蚝,大花甲,海虾,白鳝片样样都好新鲜,鲜甜,特别系白鳝片,平时我麻麻地食鳝,但我同朋友都异口同声地话鳝片系最好食,不能用文字表达的好食鲜打四宝丸正正常常,无咩特别鲜炸脆响铃新鲜即炸,所以一定好食羽衣甘蓝🥬之前打边炉都有食过,但从来都唔觉得好食唔知系咪D菜吸收哂姫松茸汤底的味,令到羽衣甘蓝好鲜甜,劲好食,仲要平时一蓝菜得好少,呢度系放得好密集,我谂最少有半斤菜系度,非常抵食今次我地唔系叫左好多野,但都饱到顶颈啰🤣🤣🤣返到屋企都无口渴的感觉,所以好肯定个汤底系无味精早收工 / 放假可以早D去食因为19:30前埋单及离座会有
三日唔埋两日就会心思思想打下边炉🙊🙊

铜锣湾有咁多间打边炉的店铺真系好难选择。

千挑万选下终于拣咗《尚鲜火锅海鲜料理》

店内的环境都几阔落,亦都有卡位可以座

点餐后就会有调味盘送黎自己掍酱

今日叫左个血池麻辣汤 + 姬松茸冬瓜汤

特尚手切牛(中)

轻轻拖几拖已经食得🤤

二人海鲜盛

有带子,广岛蚝,大花甲,海虾,白鳝片

样样都好新鲜,鲜甜,

鲜打四宝丸
正正常常,无咩特别

鲜炸脆响铃
新鲜即炸,所以一定好食

羽衣甘蓝🥬
之前打边炉都有食过,但从来都唔觉得好食

今次我地唔系叫左好多野,但都饱到顶颈啰🤣🤣🤣

返到屋企都无口渴的感觉,所以好肯定个汤底系无味精

早收工 / 放假可以早D去食
因为19:30前埋单及离座会有8折架!
2019-09-10
  • 二人海鲜尚盛