2022-09-06
@wagyu_88_cwb|绝要课金支持靓和牛!💛🥩对于油腻野敬而远之嘅我居然有一日会食和牛专门店🫣因为实在太想试和牛三文冶😎果然好味!和牛牛油香实在令人念念不忘🥲用餐间都听到老板娘好关心食物出品,不断问我地食物是否满意,背后亦分享佢地好俾心机去研究新餐牌,但即使提供了各类优惠,当晚所见食客都不算多,😨真系少少心酸😔超希望大家可以支持下!真心好食!唔贵!和牛都可以好平!🥲我就一定会Encore再食!🥹🥢食物:推荐✨:和牛拖罗海胆丼 🐮$328- 中意食拖罗嘅朋友一定会爱!错!应该系在座各位每一位朋友都会中意食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 细腻醇厚嘅和牛无需咀嚼,浓厚油香就会在舌尖上散开~👅单系配著饭食就系最佳搭配!🤲🏻一旁的海胆大块得来味道又几鲜甜,实在令美味再加分,最别致系几粒腌渍蒜头🧄,食到一半时咬一啖甜甜酸酸嘅蒜头,口中清新不少,再尝料理味道又多了变化~🥹两个人一齐分享食就系完美!满满嘅幸福感要嗌出碗边了💗轻松清哂!用料超值得呢个价~🥹推荐✨:和牛藜麦牛油果沙律拌红菜头汁 🥑 $188 - 🌞想食和牛又想伪健康之选!🫣粉嫩嘅和牛入口有肉香又有油香,沾上甜甜嘅红菜头汁清爽又开胃,还有熟透软极嘅牛
对于油腻野敬而远之嘅我居然有一日会食和牛专门店🫣因为实在太想试和牛三文冶😎果然好味!和牛牛油香实在令人念念不忘🥲用餐间都听到老板娘好关心食物出品,不断问我地食物是否满意,背后亦分享佢地好俾心机去研究新餐牌,但即使提供了各类优惠,当晚所见食客都不算多, 😨真系少少心酸😔超希望大家可以支持下!真心好食!唔贵!和牛都可以好平!🥲我就一定会Encore再食!🥹
🥢食物:
推荐✨:和牛拖罗海胆丼 🐮$328
- 中意食拖罗嘅朋友一定会爱!错!应该系在座各位每一位朋友都会中意食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 细腻醇厚嘅和牛无需咀嚼,浓厚油香就会在舌尖上散开~👅单系配著饭食就系最佳搭配!🤲🏻 一旁的海胆大块得来味道又几鲜甜,实在令美味再加分,最别致系几粒腌渍蒜头🧄,食到一半时咬一啖甜甜酸酸嘅蒜头,口中清新不少,再尝料理味道又多了变化~🥹两个人一齐分享食就系完美!满满嘅幸福感要嗌出碗边了💗轻松清哂!用料超值得呢个价~🥹
推荐✨:和牛藜麦牛油果沙律拌红菜头汁 🥑 $188
- 🌞想食和牛又想伪健康之选!🫣粉嫩嘅和牛入口有肉香又有油香, 沾上甜甜嘅红菜头汁清爽又开胃,还有熟透软极嘅牛油果😈💗再加上爽脆清甜嘅沙律菜和藜麦粒粒🥗,好想黎碗白饭配住食!😂👻
推荐✨:日本产和牛西冷三文治 🥪$ 358
- 坦白讲,对于想试和牛三文治又怕油腻味嘅朋友绝对系初尝嘅好选择!~😎不过偏爱食到单纯嘅牛油香味而非酱料味嘅嘅朋友就未必太合心水啦🧏🏼♀️
- 一咬入口先系食到外层面包烤到金黄酥脆嘅口感、再系酸甜嘅浓厚酱汁、随而系薄脆嘅吉列炸皮,而最中心嘅粉嫩和牛软到无需牙咬就会融化般将油香四散至唇齿之间。🥹
- 若要挑剔的话就嫌酱汁过于重味成了主调,🧚🏻♂️但确实这一搭配令和牛三文治变得更为清爽~作为初尝者实在令我对这一菜式有极高嘅评价👻会想再试下其他铺头嘅出品!😈
和牛牛乳咖啡 ☕️$42
柑橘柚柚梳打 🍸$42
- 不同造型嘅牛牛冰再各自淋上咖啡和梳打~☺️打卡得黎又几好饮!价钱仲平过系斋打卡嘅CAFE😂更有得追加一次野饮真心抵玩~🍯
😋其他:
- 部分菜式上台现烧,可能会有少少油烟味~🧚🏻♂️
- 经Openrice订座、医护消防等均有折扣~🤗
📝超级推荐!一分钱一分货~😳虽然价钱称不上平价但系和牛要返咁上下质素自然就会有咁上下定价,😂出品、服务都绝对同价钱成正比。💛食落就知系用心制作😋 宜家食个西餐都要人均二百落楼了系咪~🥺以呢个价钱可以食到呢个质素嘅和牛真心觉得超抵!🥰
就算大家不想食太贵,呢到用餐都可丰俭由人,都有百头百中嘅菜式可以拣~真心一定要黎帮衬同支持!😭好想佢地可以做落去兼晚晚爆场💗(8.5/10)
📍 和牛 88 Wagyu 88 - 铜锣湾登龙街28号永光中心13楼