2019-05-26
今日系周末,中午约咗朋友喺铜锣湾食饭,我哋想喺时代广场附近食,佢就提议去伯乐中心揾食。估唔到佢都好熟呢度美食大厦,我都嚟过呢度得闲食个几次,今日去咗睇上22楼食忌廉乌冬😋佢话之前食过一次觉得呢个配搭好唔错,好有惊喜!听佢讲吓讲吓我都想试吓。同一栋大厦之我地都食过另外两间食肆,都觉得呢度偏细,但系估唔到上到嚟22楼感觉有几阔落,而且景观都真系唔错!周末中午好多人,好彩今朝打左来留枱!可惜坐唔到窗边🤪店员都几细心介绍餐牌,我地就食推介既牛里脊套餐,另外加左个咸蛋薯条。当然亦都唔少得必食嘅忌廉咖哩乌冬😍呢个乌冬可以拣配牛肉或者鸡肉,因为我哋嗌左牛里脊,所以就拣咗食鸡肉乌冬。先黎左个咸蛋薯条🍟,超邪恶!咸蛋味都好出好足,同薯仔好夹!食呢个薯条真系唔驶点酱都好惹味!唯一要挑剔啲就可以话佢偏油左少少,如果可以索多一阵油先上枱就更加好😙牛里脊上枱既睇落已熟,其实都只系熟左两三成,之后就要我地自己烧😂呢个玩法都几有趣,好在你啖啖食入口都好热,牛味🐮好出,肉质够乱唔太啱!自己再加少多10秒其实就已经食到,视乎你钟意食生定系熟啲!呢个牛里脊肉质好嫩好甜,好食!🥰😍而且佢仲陪左好多洋葱同埋一个芝士大菇,啲配
牛里脊上枱既睇落已熟,其实都只系熟左两三成,之后就要我地自己烧😂呢个玩法都几有趣,好在你啖啖食入口都好热,牛味🐮好出,肉质够乱唔太啱!自己再加少多10秒其实就已经食到,视乎你钟意食生定系熟啲!呢个牛里脊肉质好嫩好甜,好食!🥰😍而且佢仲陪左好多洋葱同埋一个芝士大菇,啲配菜喺铁板上都烧得好香👍🏼🤓
最后黎埋个忌廉鸡肉乌冬,一嚟嘅时候令我谂起剃须cream,哈哈!一了起上嚟啲咖喱味好香,而且原来佢系用或忌廉,所以一啲都唔会觉得好浓、杰挞挞咁,因为下便啲咖喱乌冬🍜好热所以啲忌廉一搞嘅时候其实就已经用咗落去,令到啲咖喱乌冬一条条好滑,食落口好香软!日式咖喱味香得来唔算好浓郁,但系反而咁样更加啱我食,可能再加左捞埋忌廉,变相个咖喱🍛味一啲都唔辣,好啱食!建议唔好咁快捞晒啲忌廉落去边食边炉,就可以令到啲乌冬久唔久在索返啲忌廉汁,呢个食法新得黎好夹,必试😍
呢间价钱合理,啲料你都几创新,唯一就系抽风系统可以再加强,因为个个都烧紧牛😂值得一食!👍🏼