2021-08-13
喺韩国街居然发现隐世美食🥓,铺面一啲都唔起眼,入到去就会闻到好香嘅虾味🦐,店内大概只得六个位左右,冷气算充足。坐低后见到个餐牌只得三种唔同嘅面🍜, 钟意食海鲜嘅我就选择咗海虾浓汤伊面, 其实任何一种汤面都好,佢都会跟一碟手切烧牛肉一份🐂,但唔食牛嘅朋友要注意啦, 店内除牛肉外暂时冇其他肉类选择。老板出嚟落单之后,大概等几分钟就有得食啦, 牛肉系预先切好,但系上菜前佢会用火炙一炙,所以上菜时你会闻到好香嘅烧牛肉味。🥰老板放低碗面之后佢仲会提一提你,如果唔想食太生嘅牛肉可以放喺汤𠮶度浸一浸先,如果想食Juice一啲嘅话可以就咁食🤓讲真虾汤极浓,我相信老板用好多虾头同材料去炮制呢个汤底,真心讲句手工野! 香港已经好少何食到咁好食嘅汤底 ,再加上一大羹嘅虾干,将个汤底嘅鲜味再提高10倍😍😍最后碗汤都饮晒一滴冇漏🤣🤣由于自己中午之前冇食早餐,同埋比较少过去尖沙咀,所以决定叫埋海牛汉堡, 份量啱啱好🍜 🙈
最后碗汤都饮晒一滴冇漏🤣🤣