2017-06-09 155 浏览
母亲节到了,尽点孝心安排了一餐高质中菜同妈妈一齐叹下,预先订左枱更安心呢!环境好有气派!坐得仲好舒服~先系一啲小食开始,迷你鲍鱼多士细细的新鲜鲍置顶,下面仲有清新既青瓜同埋脆口既多士。鲍鱼新鲜所以系比较弹牙仲好入味,加上青瓜爽脆仲带点糖粒,口感好丰富!另外多士处理无马虎,整块都系好平均既脆身,好香口!之后就系燕窝酿鸡翼,好豪华既感觉睇落胀卜卜,表皮好脆入面系如假包换一丝丝燕窝,填满了整个内馅!燕窝无作调味处理更突显其原味,比平时食的炖燕窝更好!跟住系汤品,羊肚菌炖螺头很补身既感觉,颇清甜的,菌味很浓!鲜蟹肉大良炒鲜奶本身以为平平无奇,但食落系好滑,只用蛋白去炒,同丝丝蟹肉融为左一体添!不过都有一两块仔既蟹壳,但无碍既红烧花胶红烧既汁刚好,令花胶既原味上添了一层茨,花胶滑嘟嘟,食完我谂我块面都可以滑嘟嘟的haha南瓜烩安格斯牛腩肉类是不可少的,依个安格斯牛腩烩得好腍嫩!好似最近成日讲既慢煮甘,都系好嫩口!而南瓜都好香好够腍,仲增添左啲饱肚感!素千层浸芥菜胆食完肉刚好有个菜中和下,素千层几弹口,芥菜胆带少少爽又几甜礼宾傅炒饭一奉上就香气揿鼻,系黑松露既香!仲有好多海鲜,所以系几高贵既一个炒
环境好有气派!坐得仲好舒服~

先系一啲小食开始,迷你鲍鱼多士
迷你鲍鱼多士
之后就系燕窝酿鸡翼,好豪华既感觉
燕窝酿鸡翼
睇落胀卜卜,表皮好脆
燕窝酿鸡翼
跟住系汤品,羊肚菌炖螺头
羊肚菌炖螺头
羊肚菌炖螺头

很补身既感觉,颇清甜的,菌味很浓!
鲜蟹肉大良炒鲜奶
鲜蟹肉大良炒鲜奶
红烧花胶
红烧花胶
南瓜烩安格斯牛腩
南瓜烩安格斯牛腩
素千层浸芥菜胆
素千层浸芥菜胆

食完肉刚好有个菜中和下,素千层几弹口,芥菜胆带少少爽又几甜
礼宾傅炒饭
一奉上就香气揿鼻,系黑松露既香!仲有好多海鲜,所以系几高贵既一个炒饭,有带子、虾等等
最后食埋糖水作结就最完美了,系冰糖雪耳!饮落好润喉,吾会过甜!
冰糖雪耳