2022-10-09 2612 浏览
今日同班朋友喺附近玩完剧本杀,于是就订咗呢间私房菜,其实之前都想订位,不过佢哋订座成日都好爆,今日终于有机会试到喇!佢哋嘅装修有啲清朝挂画,环境幽雅,令人感觉好舒服!小食:冰梅凉瓜:用冰梅制成嘅凉瓜,一啲都冇苦涩味,清甜爽口😋白玉葡萄:酸酸甜甜嘅冬瓜粒,非常开胃😋八味金条 :豆腐炸到外脆内滑,非常香口😋主食:黑松露芥末南非鲍:黑松露芥末原来同鲍鱼系好夹架,大大只鲍鱼,大家都话各人只得一只唔够喉呀😜花雕蛋白虎虾皇:虎虾爽口鲜甜,蛋白嫩滑,配上香浓嘅花雕酒,而虾头炸到香脆可口,非常好味😋蜜烧黑豚肉:黑豚肉配以蜜汁烧得松软可口😄花胶浓鸡汤:鸡汤味浓,淡淡花胶好似注入满满骨胶原呀😜蒜蓉粉丝蒸圣子皇:圣子新鲜弹牙爽口,粉丝吸收咗蒜蓉汁,非常惹味😋啫啫时蔬:芥兰苗非常嫩,未上菜已经闻到香气扑鼻😜瓦罉葱油鸡:呢煲葱油鸡非常入味,鸡肉仲好嫩滑😜甜品:西米焗布甸配桂花糕:布甸里面有豆沙,桂花香气扑鼻,两款甜品都唔系太甜,真系完美😋今晚呢个私房菜套餐果然冇令大家失望,个个都食到舔舔脷,最后我哋仲加咗个樱花脆米炒饭,炒饭足料十足,炒到粒粒分明,不经不觉又清晒碟呀😜

小食:
冰梅凉瓜:用冰梅制成嘅凉瓜,一啲都冇苦涩味,清甜爽口😋
白玉葡萄:酸酸甜甜嘅冬瓜粒,非常开胃😋
八味金条 :豆腐炸到外脆内滑,非常香口😋

主食:
蜜烧黑豚肉:黑豚肉配以蜜汁烧得松软可口😄
花胶浓鸡汤:鸡汤味浓,淡淡花胶好似注入满满骨胶原呀😜
啫啫时蔬:芥兰苗非常嫩,未上菜已经闻到香气扑鼻😜
瓦罉葱油鸡:呢煲葱油鸡非常入味,鸡肉仲好嫩滑😜

甜品:

2022-10-08