2014-01-15
本身想去其他地方食日本野, 但刚好经过JP DELI。。小小店面, 空间不大, 但都坐到10个人。一个LUNCH TIME 同时有香港、日本、外国人来买~ MENU 除左有固定便当, 每日亦会提供 special, 可以转下口味。今日既special 系 盐烧三文鱼便当,$55,份量有分4个LEVEL,可以加钱 upgrade 食多D饭同炸鸡~ 个人觉得普通份量 (small) 已经 OK~便当除左有饭同主菜,仲会有炸鸡同配菜。整体而言,味道就是家的感觉,而且非常正宗的日本味道。饭选用日本珍珠米, 份量OK~ 三文鱼绝对系亮点, 虽然用盐烧, 但唔会太碱又唔会太干, 几令人回味~ 而炸鸡亦唔油, 配菜亦几好食~ 虽然便当唔会话去到好好食咁夸张, 但食得出系好正宗同好味道, 系一个意外惊喜~~~ 如果下次要叫外卖, 都会再试其他便当 ^^
MENU 除左有固定便当, 每日亦会提供 special, 可以转下口味。今日既special 系 盐烧三文鱼便当,$55,份量有分4个LEVEL,可以加钱 upgrade 食多D饭同炸鸡~ 个人觉得普通份量 (small) 已经 OK~ 便当除左有饭同主菜,仲会有 炸鸡同配菜。整体而言,味道就是家的感觉,而且非常正宗的日本味道。饭选用日本珍珠米, 份量OK~ 三文鱼绝对系亮点, 虽然用盐烧, 但唔会太碱又唔会太干, 几令人回味~ 而炸鸡亦唔油, 配菜亦几好食~