2021-08-09 2922 浏览
呢度既气氛好正, 感觉完全唔似香港, 有种暂时离开烦嚣既感觉🙆🏾‍♀️ 不过位置就有少少难揾, 大家要兜入小巷度上楼梯先会见到餐厅既门口😆G.S.C 🥑 ($180)每次食墨西哥菜最期待就系食nachos🤤 基本上每一枱既客人都会点呢个前菜👍🏽 薄脆既原味nachos 配上staff系你面前整既guacamole paste, 酸酸辣辣几惹味😍 见到staff刮个牛油果出黎既时候有种超治愈既视觉享受, 大家一定要叫呢个😍Queso Fundido 🫕 ($108)超邪恶既菜式, 系墨西哥version 既芝士火锅, 满满既Monterey Jack Cheese 🧀 配上咸咸既香肠肉, 再拎nachos dip 啲超creamy既cheese, 真系肥都忍唔到要食🥳Lover’s Beach Taco 🌮 ($158)Taco系好似一块迷你薄饼咁, 上面舖满两大件香口得黎又唔会有腥臭味既炸蚝🦪 再加上creamy既细海胆同柠檬汁简直系一流🍋Lamb Birria 🐐($158)呢款口味既Taco系新品, 冇谂过羊既膻味加上墨西哥特色香料, 辣辣地配埋个薄饼皮真系好正, 而家谂返起都流口水

G.S.C 🥑 ($180)

Queso Fundido 🫕 ($108)

Lover’s Beach Taco 🌮 ($158)

Lamb Birria 🐐($158)
呢款口味既Taco系新品, 冇谂过羊既膻味加上墨西哥特色香料, 辣辣地配埋个薄饼皮真系好正, 而家谂返起都流口水🤤

Adobo Octopus 🐙 ($158)
呢个八爪鱼真系不得了, 煮到超腍身调味又恰到好处, 再配埋啲脆到好似紫菜口感既芝麻菜真系正到晕🤩 虽然份量唔多, 正所谓小食多滋味, 好食既野系珍贵的😎

Ocean Views 🍸($140)
呢度个vibes咁好又点可以唔饮返杯呢😂 酒既presentation 几特别, 一只透明杯装住好似啤酒咁样既cocktail, 隔离放左几块微微烧紧既木, 嗅觉同味觉上都有唔同既享受😌 Cocktail既面头有层厚厚绵滑既泡沫, 酒精浓度颇高, 味道就单一左少少🤏🏾

餐厅既成个气氛都好正, 入门口见到个靓靓既Bar会提升左饮酒既意欲, 同朋友系Bar枱前倾下计饮返两杯唔错🤜🏿🤛🏿 比起酒类饮品 ,我觉得食物比较出色🤓 都系果句, 黎之前可以去餐厅网站卜定位嫁☎️
2021-08-06
  • G.S.C.