2013-09-05 1728 浏览
香港地唔系好兴食大大只热狗,大大个汉堡,正常既…不过讲起热狗,令人第一时间谂起一定系宜家家私既热狗,又平又好味,而我系一次机缘巧合既情况之下经过Woderdog,正谂住细看门口既Menu,一个熟悉既面孔出黎打招呼介绍,噢,原来就系传说中既泰山,咁岩小仪都坐左系入面用餐,店内除左有热狗都有All Day Breakfast有Daily Special,不过因为工作中未能即时入去试,于是当日放工就即刻黎食喇! 同老公2人,大概6点几左右,店内冇人,始终果个位比较静,我点左港式芝肉酱热狗($62)同埋秘制磨菇($60),两个都系8吋Size,连埋薯条,饮品,价钱唔算平,以一个晚餐黎计其实都参唔多! 两个热狗等大概5至10分钟左右就上枱,薯条新鲜炸起热辣辣,热狗都系即制,热到有冒烟既!而且都几SIZE~@__@其实我谂我4吋都应该够XD先讲港式芝肉酱热狗,肉酱铺得好满,加埋溶系面既芝士口感好丰富一流,而且最紧要系佢够热,芝士系可以拉丝~~~爽YY~~至于老公既秘制磨菇热狗,一拎上手已经有好香既洋葱味,因为热狗面除左舖满”奇乐酱”(有D似千岛汁)就系焦糖洋葱同埋磨菇,洋葱炒到有微微焦,所以味道更
两个热狗等大概5至10分钟左右就上枱,薯条新鲜炸起热辣辣,热狗都系即制,热到有冒烟既!而且都几SIZE~@__@其实我谂我4吋都应该够XD先讲港式芝肉酱热狗,肉酱铺得好满,加埋溶系面既芝士口感好丰富一流,而且最紧要系佢够热,芝士系可以拉丝~~~爽YY~~至于老公既秘制磨菇热狗,一拎上手已经有好香既洋葱味,因为热狗面除左舖满”奇乐酱”(有D似千岛汁)就系焦糖洋葱同埋磨菇,洋葱炒到有微微焦,所以味道更浓,同肉酱热狗一样,配料舖满热狗,每一啖咬落去都好丰富,而且配料多到会飞哂出街w赞~~ 至于薯条系新鲜炸起而且系粗碌薯仔比起M记有口感啦当然,不过加唔加芝士我就认为冇咩分别,反而佢枱面上既黄式芥末就几香口,佢唔算系辣,反而觉得佢好香滑,我用佢黎点薯条超正!饮品可以系佢CASHIRE到拣,当日我地只系拣可乐,佢有其他可以拣的!
总括黎讲,佢既热狗餐虽然唔算平,但系唔洗排队,唔洗等位,唔会劲嘈,食物质素好,其实都已经好值!
下午茶