2015-03-30 818 浏览
刚开完会,食个面先返大埔啦。唔知几多年无食过池记,好似四五年前九龙湾黄金衣蟹粥、云吞虾籽捞面一役后就无帮衬过喇。朋友仔想食,无所谓。一坐底成枱都系醋,黐笠笠!好采阿姐摆位时都顺便抺干净,吓得我!坐得唔多舒服,好迫而且枱櫈贴到密麻麻。乌蝇飞黎飞去㖞,虽然卫生麻麻,但传菜既大婶非常有礼貌,多谢前多谢后,好 warm,都唔好意思黑面啦。净南乳猪手,冷盘黎既咩?骨多肉少唔热又劲咸,仲有猪脚甲呀!好可怕!激劣!两碗迷你云吞面加一碟净猪骨,多谢二百五十蚊!咁经贵唔啱我地食啦。四周完全被强国人包围,我地似乎去错地方咯。云吞面走葱走韮黄,都有多年年食过池记既云吞面喇,以前坚好食,但依家完全唔合格啰,只能评为唔难食。细细一碗仔,汤底淡而无味又唔香,云吞爽口但猪肉少到食唔到,鲜味欠奉,唯一合格既只有弹牙碱水面。云吞面走葱走韮黄,整碗面都太淡,都要辣椒油救命,池记依旧无豉油供应,无紧要,净渣都好。但系辣椒渣不香口只有微辣,咸咸地,算摆啦,唉。

净南乳猪手
云吞面走葱走韮黄