2019-06-03
上星期同老公去咗铜锣湾一个好特别嘅地方食嘢,餐厅叫做<送行提灯>,餐厅以日式妖怪做主题👹👺食物同环境都好特别😻餐厅布满红色灯笼🏮画咗咗好多妖怪👺墙身仲有啲妖怪面具👹可以随便攞嚟打卡影相👺我哋叫咗呢个叫做<五体面>的饺子🥟系配上5只唔同的酱汁同饺子一齐享用,分别系用咗柑橘,胡麻,鳗鱼,烧汁,蛋黄嘅酱汁,饺子🥟系即炸,热辣辣香脆可口,配埋5只唔同嘅酱汁和紫菜,真系另有一番滋味,饺子馅都有好多🥟仲好Juice😋另外我哋叫咗个<天井尝>,其实系日式炸年糕,炸咗嘅日式年糕超级烟韧,配合蛋黄酱,烧汁和紫菜真系劲好食啊🤤我同老公都叫咗<灯无荞麦>,天气热辣辣最好就系食冻嘢🥰我哋叫咗1个面底,份量都好足够,如果唔够食可以加面底,最多可以加够6个🤣除左有荞麦面和日式酱油外,仲有日本蛋黄,萝卜蓉,Wasabi和葱😻首先要将日本蛋黄,萝卜蓉,Wasabi和葱倒入日式酱油入面,要彻底搅匀,之后将荞麦面放入酱油到食就可以嫁啦😋又有得玩又有得食🤣荞麦面好弹牙,加埋啲酱油一齐食就更加好食😻我叫咗杯叫做<大天狗>嘅饮品🍹酸酸甜甜好开胃😻老
我同老公都叫咗<灯无荞麦>,天气热辣辣最好就系食冻嘢🥰
又有得玩又有得食🤣
荞麦面好弹牙,加埋啲酱油一齐食就更加好食😻
我叫咗杯叫做<大天狗>嘅饮品🍹酸酸甜甜好开胃😻老公就叫咗<白桃梳打>都好香白桃味🍹👍🏻
系Sogo行前少少就会见到有条楼梯,行2层楼梯就会到达送行提灯👹👺
餐厅装修好特别,职员姐姐都好细心介绍食品,同埋劲Nice,有时仲会同我哋吹吓水😆食物都好好食,价钱都好合理,下次再约埋啲好姐妹上嚟食嘢影相🥰