餐厅: 越瀧棧
资讯:

1K
2021-04-10 106 浏览
因为联和墟有太多好嘢食,为咗可以经多次,食多次,今次又去咗北区,带大胃之母睇吓坪𪨶嘅壁画村,打完卡就嚟呢头食返个饭以往大胃都系嗌开生牛汤河,不过大胃之母唔系好食得牛,于是嗌咗个猪颈肉汤河呢碗猪颈肉唔太肥腻,煎到外皮脆脆地,汤河唔会好油淋淋,河粉大块啲,食落系另一番滋味原本想嗌海南鸡嘅,买晒㖞,唔紧要啦,越式咖喱一样过到瘾,好有椰汁味,中和返𠮶一点辣味,牛腩炆得好腍,薯仔都系唔会硬,唔系好食薯仔嘅大胃都食清光杯梳打坚用薄荷叶冲出嚟,而唔系用糖浆,感觉清新自然好多荔枝冰含有大量大大粒荔枝肉,既解渴且满足呢段日子喺北区食餐饭,唔知点解会特别写意

香茅猪颈肉汤河

越式咖喱

薄荷叶青柠梳打

杯梳打坚用薄荷叶冲出嚟,而唔系用糖浆,感觉清新自然好多

荔枝冰

荔枝冰含有大量大大粒荔枝肉,既解渴且满足

呢段日子喺北区食餐饭,唔知点解会特别写意
2021-04-10
香茅猪颈肉汤河