2025-01-17
**旺角乐天皇朝,真系唔试唔得!🔥** 早排听朋友推介,今日终于嚟到旺角乐天皇朝,话晒系一间好有噱头嘅餐厅,梗系要试埋佢嘅招牌菜啦!🎉 特别系个八色小笼包,传闻系餐厅嘅必食之选,完全唔可以错过!👀 餐厅环境唔单止舒适,仲带住啲型格中式feel,简单而有品味,唔会太传统又多咗啲时尚感,真系啱晒朋友聚会或者家庭饭局!👨👩👧👦 喺度食饭,服务员又笑容满面,成个气氛即刻加分,好chill呀~😊 🌟 **花生粟子**:呢道前菜炆得啱啱好,花生淋得嚟又够入味,配埋粟子嘅天然甜味,食完觉得暖胃又舒服,开头就已经俾个好印象!👍 🌈 **八色皇朝小笼包**:OMG,呢道真系炸裂!每个小笼包颜色唔同,味道仲各有特色,例如川味小笼包够辣又开胃,黑松露味高级感满满,芝士味有浓郁嘅奶香,蟹粉味仲带有鲜甜嘅海味!咬开瞬间啲肉汁涌晒出嚟,皮薄得嚟又有弹性,加埋醋姜丝,真系食完一个想再食多几个!🤤 🍖 **风味沙拉骨**:呢个沙拉骨好有惊喜,肉质厚实,咬落去啖啖肉,好有嚼劲,加埋炸到外层香脆嘅口感,啱晒钟意肉味浓郁嘅朋友!味道唔会太重,食多几旧都唔会腻~ 🍚 **上海炒饭**:每粒饭炒得干身兼香
**旺角乐天皇朝,真系唔试唔得!🔥**
🍚 **上海炒饭**:每粒饭炒得干身兼香口,配料丰富,食到满足到爆!呢个一定要点,唔会错!
**总结:**
旺角乐天皇朝,绝对系值得一试嘅靓餐厅!无论系食物质素定系服务态度,都系高水准,CP值爆灯!🔥 下次返嚟一定试埋其他菜式~💖