2024-10-17
金凤大餐厅位于将军澳新都城中心三期,地址系宝琳贸业路8号地下G19-20号舖。呢间餐厅嘅环境几舒服,适合同家人朋友一齐聚餐。最近我试咗佢哋嘅招牌牛柳餐,真系好满意,以下就同大家分享一下我嘅用餐体验。招牌牛柳餐加蒜牛柳餐真系占据咗我心目中嘅一位!牛柳煮得刚好,肉质嫩滑而且味道鲜美,加上蒜香,令整道菜更添风味。牛柳嘅酱汁浓郁却唔会盖过肉味,搭配一啲青菜,既健康又美味。而且唔好错过佢哋嘅罗宋汤,汤底酸酸甜甜,啖啖都系番茄味,十分开胃。里面仲有牛肉同蔬菜,食落去暖心又暖胃,特别适合呢个季节。餐厅仲会配一个软滑嘅餐包,真系一绝!餐包外脆内软,抹上少少牛油或者直接食都好好味。再加上餐茶,完美嘅搭配!饮落去清新又舒服,真系唔会觉得油腻。整体而言,金凤大餐厅嘅招牌牛柳餐真系值得一试,味道一流,服务态度亦非常友善。无论系同家人定朋友聚餐,呢度都系一个好好嘅选择!下次一定会再返嚟,试下其他菜式!
招牌牛柳餐加蒜