2019-05-22 1756 浏览
作为一个东区人每次系东区揾到好野食都会好开心。一来始终有一份怀念同亲切感。今日约左朋友系北角食饭,一出到黎大家都无乜idea 咁就四处行行。因为我依稀记得我中学由宝马山行落百福个边有一间好似开左好耐嘅餐厅所以去睇睇。行下行下见到佢们口都几靓而且有几个外国人系出面排队咁就睇睇个餐牌。发现几十揾到百几都有交易咁就拣呢间。 我叫左个招牌芝士烤鸡,个餐包汤,包同餐饮。 佢个鸡煎得几香加上芝士带比佢嘅层次感好正餐饮有唔同果汁好特别而且成个餐都系100蚊楼下超抵。另外我见都隔离台叫左牛排同猪排都好高质。最后surprise surprise 都我地是完夜想饮翻杯果时见都区一支红白先系100-200 系我见果最抵。加上成间餐厅都好classic 环境 价钱 质素都值得一赞!